Ikonické Prosecco z Conegliano Valdobbiadene
V tomto vinařství se začala před 180 lety psát historie Prosecca tak, jak ho známe po celém světě dnes. Zakladatel vinařství Antonio Carpenè Sr. (1838 – 1902) se zabýval studiem aplikovaného vinařství se zřetelem na výrobu šumivého vína. V rámci svého celoživotního studia byl v kontaktu s Robertem Kochem či Louisem Pasteurem. Roku 1876 zakládá ve městě Conegliano, spolu s Giovannim Battistou Cerlettim, první enologickou školu v Itálii. A byl to právě Antonio Carpenè Sr., který použil metodu Charmat-Martinotti jako první při výrobě šumivého vína z odrůdy Glera v provincii Conegliano Valdobbiadene.
Dnes řídí vinařství pravnučka zakladatele Clara Carpenè, které se přezdívá „Dcera Prosecca“. Prvotřídní polohy vinic, precizní práce ve vinařství. Clara C´ dává zapomenout na tuctová šumivá vína z rovinatých oblastí Veneta, která zaplavila svět. Vyzkoušejte rozdíl, i Prosecco může být vínem seriózním, kultivovaným a mnohdy mimořádným. U vinařství Clara C´ to platí absolutně.